Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010

Η συνέντευξη από το συγκρότημα "Τρίτη εποχή" στο Μάκη ΠαπαδογιάννηΤο συγκρότημα "Τρίτη εποχή" έδωσε αποκλειστική συνέντευξη για το Ρέθυμνο στον ΗΧΟΣ FM 94.2, στις 2 Ιουνίου 2010. Ο "αρχηγός" του συγκροτήματος Κώστας Μέταλλος μίλησε στο Μάκη Παπαδογιάννη και στην εκπομπή "Πασπαρτού" για τη νέα τους δισκογραφική δουλειά, τις εμφανίσεις που πρόκειται να πραγματοποιήσουν, για τα υπόλοιπα μέλη του group, καθώς σχολίασε και διάφορα θέματα της μουσικής επικαιρότητας. Παρακάτω βρίσκεται η συνέντευξη αναλυτικά, καθώς κι το βιογραφικό σημείωμα του συγκροτήματος "Τρίτη εποχή":


Καλησπέρα Κώστα. Τι κάνεις;
Προσπαθούμε να είμαστε καλά, με όλο αυτό το τρέξιμο που έχουμε αυτές τις μέρες με το CD και με τις συναυλίες, όσο μπορούμε!
Λίγα λόγια για το συγκρότημα «Τρίτη Εποχή». Καταρχήν πώς προέκυψε το όνομα του συγκροτήματος;
Είναι το αποτέλεσμα άλλων 2 συγκροτημάτων. Υπήρχαν στην αρχή 2 άλλα συγκροτήματα τα οποία διαλύσανε, δεν μπορούσαμε να βρούμε ονομασία, δεν ξέραμε τι να αποφασίσουμε, ψάχναμε από δω κι από ‘κει. Είπαμε καινούριο σχήμα είναι, καινούρια εποχή, να το πούμε «Τρίτη Εποχή» αφού είναι η τρίτη φορά που το προσπαθούμε.
Τι διαπραγματεύεται η «Τρίτη Εποχή» σαν συγκρότημα;
Στην εποχή που ζούμε, ασχολείται με τα πάντα, και στιχουργικά αλλά και μουσικά προσπαθεί να είναι μέσα στο κλίμα των ημερών. Υπάρχουν πολλά προβλήματα και προσπαθούμε να τα περάσουμε με μουσικές νότες.
Ποιοι απαρτίζουν το συγκρότημα «Τρίτη Εποχή»;
Εγώ είμαι ο κιθαρίστας, ιδρυτικό μέλος. Μαζί μου ξεκίνησε η Ίρις Ιωάννου που τραγουδάει. Στο συγκρότημα υπάρχει τραγουδίστρια και τραγουδιστής, απλά η βάση του συγκροτήματος είναι σε φωνή γυναικεία. Μετά είναι ο Γιώργος Κωφός που τραγουδάει μαζί με την Ίριδα. Ο Μίλτος Ξυπάκης είναι στο μπάσο. Ο Νάσος Παχούλας είναι στα ντραμς και ο Βασίλης Τριανταφύλλου στα πλήκτρα. Αυτή είναι όλη η ομάδα.
Μουσική έντεχνη, ροκ και λίγο ποπ από ότι άκουσα. Περισσότερο όμως κινείστε ανάμεσα στο έντεχνο και το ροκ. Τι σας έκανε να στραφείτε προς αυτά τα είδη;
Πάντα όλα τα σχήματα όταν ξεκινάνε είναι επηρεασμένα από τη ροκ μουσική, ανάλογα με τα βιώματα του καθενός. Από εκεί και πέρα όμως πρέπει να  μπορείς να περάσεις τα μηνύματα τα δικά σου. Ο στίχος μας είναι ελληνόφωνος και ο ήχος μας προσπαθούμε να έχει ελληνικά χαρακτηριστικά, ηλεκτρικός ήχος μεν αλλά προσπαθούμε να μπορεί να προσαρμόζεται και να ακούγεται ευχάριστα στα αυτιά όλων των ακροατών μας. Πάνω από όλα όμως είναι ο ελληνικός στίχος, να μπορούν όλοι να καταλαβαίνουν αυτά που θέλουμε να πούμε, αυτό παίζει μεγάλο ρόλο.
Έχετε κομμάτια με νόημα, όπως το «Αναλώσιμη Γενιά».
Ναι, αυτό είναι το τελευταίο που έχουμε φτιάξει. Το τελευταίο από τα 10 που θα μπούνε στο δίσκο, αυτό είναι το «μωρό» μας.
Πότε κυκλοφορεί ο δίσκος;
Το πολύ στις 27-28 Ιουνίου.
Ήδη όμως έχουν κυκλοφορήσει 2 από τα κομμάτια σας σε κάποιες συλλογές και στο ιντερνέτ. Το κομμάτι «Μέρες Πολλές» κυκλοφορεί στο εξωτερικό σε μια συλλογή.
Αυτό κυκλοφορεί Αμερική, Καναδά και πρόσφατα μας ενημέρωσε η εταιρεία μας ότι θα κυκλοφορήσει και στην Αυστραλία. Είναι 6-7 μήνες που έχει κυκλοφορήσει αυτό το κομμάτι το οποίο απευθύνεται κυρίως στους Έλληνες της Αμερικής και του Καναδά. Υπάρχει και στο διαδίκτυο, όποιος θέλει το κατεβάζει. Η συγκεκριμένη εταιρεία έκανε μια οντισιόν και κατέληξε σε 6 ελληνικά συγκροτήματα από Ελλάδα και Αμερική , μεταξύ αυτών και εμείς, από τα οποία πήρε από το καθένα ένα κομμάτι. Από μας πήραν το «Μέρες Πολλές» ένα κομμάτι που στον δικό μας δίσκο είναι η ναυαρχίδα μας. Το θεωρούμε το καλύτερο και αυτό που μας αντιπροσωπεύει πιο πολύ.
Αυτό το κομμάτι πιστεύεις ότι θα παίξει περισσότερο από τα υπόλοιπα;
Ναι, αυτό το κομμάτι είναι η αιτία που γίνονται όλα αυτά αυτόν τον καιρό, το άκουσαν οι εταιρείες, οι μάνατζερ, με αυτό ξεκινήσαμε και με βάση αυτό συνεχίσαμε και όλα τα άλλα.
Πώς βλέπεις τα πράγματα στην ελληνική δισκογραφία; Εσείς σαν συγκρότημα τώρα κάνετε το ξεκίνημα σας, τώρα μπαίνετε σε αυτόν τον χώρο της δισκογραφίας παρόλη την πορεία σας που περιλαμβάνει πολλά live.
Ξεκινήσαμε κάπως αλλιώς εμείς. Είχαμε μια θεωρία επειδή σε μένα και στα υπόλοιπα παιδιά μας αρέσει πιο πολύ το live, μας αρέσει να είμαστε πάνω στη σκηνή και να παίζουμε. Θα μπορούσαμε να έχουμε κυκλοφορήσει τον δίσκο εδώ και 2,5-3 χρόνια. Πρώτα όμως προτιμήσαμε να έχουμε ένα πολύ μεγάλο playlist, δηλαδή έναν μεγάλο αριθμό από διασκευές, ελληνικές και ξένες, για να μπορούμε να παίρνουμε μέρος σε πολλές συναυλίες και να έχουμε ένα ρεπερτόριο που να αγγίζει όλα τα είδη εκτός από το λαϊκό. Μετά αρχίσαμε να ασχολούμαστε με την δικιά μας δουλειά. Για τον χώρο της δισκογραφίας, σίγουρα δυσκολίες υπάρχουν. Η Ελλάδα είναι μικρή αγορά εκ των πραγμάτων, για τις εταιρείες.
Και δύσκολη αγορά πια.
Ακόμα χειρότερα. Πολλά σχήματα προτιμούν να έχουν αγγλόφωνο στίχο για να μπορούν να περπατήσουν πολύ πιο εύκολα και παραέξω. Όπως ξέρουμε όλοι, η γλώσσα μας είναι λίγο δύσκολη, στο εξωτερικό δεν την δέχονται εύκολα. Εμείς σκεφτήκαμε «Αν είναι να γίνει κάτι, ας γίνει εδώ στην Ελλάδα» δεν μας ενδιαφέρει παρά πέρα.
Μόνο η ελληνική αγορά; Ο ελληνικός χώρος;
Ναι γιατί με τη μουσική κουλτούρα που έχουμε καλύτερα να το παλέψουμε εδώ παρά να αρχίσουμε να γυρνάμε γύρω-γύρω χωρίς λόγο.
Η «Τρίτη Εποχή» κινείτε σε έναν μουσικό χώρο που πολλοί πιστεύουν ότι έχει χαθεί, δεν υπάρχουν νέα παιδιά που να ακολουθούν αυτόν τον δρόμο. Τι πιστεύεις εσύ;
Όχι. Εγώ πιστεύω το αντίθετο.
Δημιουργήθηκε πολύ μεγάλο θέμα με τις δηλώσεις του Μιχάλη Χατζηγιάννη πάνω σε αυτό. Ακολούθησε η απάντηση του Πάνου Κατσιμίχα με μια επιστολή.
Ναι, το άκουσα αλλά δεν θα συμφωνήσω με αυτό. Ιδιαίτερα τώρα, αυτήν την εποχή το βλέπω συνέχεια. Μέχρι πριν 6-8 μήνες ο κόσμος έβλεπε διαφορετικά την διασκέδαση, έβγαινε για παράδειγμα στην Αττική, πήγαινε στην παραλιακή και χόρευε πάνω στα τραπέζια. Τώρα ο κόσμος άλλαξε, σκέφτεται πολύ διαφορετικά, ακούει πιο καλή μουσική. Εγώ βέβαια δεν μπορώ να κρίνω ποια μουσική είναι πιο ποιοτική. Ο κόσμος άρχισε να κοιτάει και τον στίχο γιατί πλέον τον ενοχλούν πράγματα που μέχρι τώρα δεν τα σκεφτότανε και που τα βρίσκει μέσα από αυτόν τον στίχο και μέσα από αυτό το είδος. Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα δώσει πιο πολλή βάση σε αυτό το είδος γιατί αυτό τον αγγίζει πιο πολύ. Έχει τελειώσει η περίοδος που η στεναχώρια του ανθρώπου ήταν μην του φύγει κάποια γυναίκα, τώρα έχει κι άλλα προβλήματα.
Να πάμε και στο άλλο θέμα της επικαιρότητας μιας και βρισκόμαστε στον απόηχο της Eurovision. Αν ερχόταν κάποιος από την ΕΡΤ και σας έλεγε «Γράψτε ένα τραγούδι με ελληνικό στίχο και πηγαίνετε Eurovision του χρόνου». Θα δεχόσασταν; Θα το συζητούσατε; Θα το σκεφτόσασταν; Να σημειώσω εδώ ότι κάτι παρόμοιο έγινε με την φετινή συμμετοχή της Τουρκίας, ρόκ συγκρότημα και ροκ τραγούδι κι όμως πήγε πολύ καλά και βγήκε δεύτερο!
Έχουμε κι άλλα τέτοια παραδείγματα. Αυτό έχει να κάνει με την κουλτούρα του καθενός, εγώ προσωπικά δεν θα πήγαινα, δεν θα συμμετείχα, δεν θα έμπαινα στην διαδικασία της σύγκρισης και της ψηφοφορίας με κάποιους άλλους καλλιτέχνες που εγώ πιστεύω ότι δεν έχουμε τίποτα να πούμε μεταξύ μας. Δεν νομίζω ότι με μια τέτοια πρόταση θα πέταγα στα ουράνια. Ασχολούμαι από μικρός με τη μουσική, έχω κάνει διάφορα, αυτό το πράγμα δεν είναι του είδους μου και δεν θα ήθελα να μου γίνει ποτέ μια τέτοια πρόταση, να μην έχω και το δίλλημα.
Άρα κλείνετε την πόρτα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο;
Εγώ προσωπικά ναι, στο σχήμα όμως είμαι ένας ψήφος! 6 στο σχήμα αλλά και η μάνατζερ θεωρείτε μέλος και συμμετέχει στις αποφάσεις, όλοι μαζί συναποφασίζουμε.
Ετοιμάζοντας αυτήν την συνέντευξη πήρα γνώμες και από τους θαυμαστές σας. Οι περισσότεροι μου είπαν τα εξής: Το συγκρότημα έχει την Ίριδα, μια πανέμορφη παρουσία αλλά και πανέμορφη φωνή, και τον Κώστα Μέταλλο, ο οποίος τα κανονίζει όλα, γράφει μουσική, παίζει μουσική, οργανώνει τα πάντα.
Μαζί με την Ίριδα έχουμε κάνει την δουλειά, βέβαια βοήθησαν κι άλλοι συνεργάτες αλλά από τα 10 κομμάτια στα περισσότερα οι στίχοι και η μουσική είναι δικά μας. Βοήθησε και ο στιχουργός Γιώργος Μάστορας από την Θεσσαλονίκη, ο συνθέτης Βασίλης Πάλης με 2 κομμάτια στο «Μέρες Πολλές» η μουσική είναι δική του, η Κάτια Ρίκα σε ένα κομμάτι έγραψε στίχους. Την περισσότερη δουλειά όμως την κάναμε μαζί με την Ίριδα, μαζί το ξαναφτιάξαμε το σχήμα. Ένα βράδυ υπήρχε η «Τρίτη Εποχή», το επόμενο βράδυ έμεινα εγώ μόνο με την Ίριδα. Τα μέλη που είχαμε για προσωπικούς τους λόγους δεν μπορούσαν να συνεχίσουν και έτσι μείναμε οι 2 μας, εγώ και η Ίριδα, και αρχίσαμε να το ξαναφτιάχνουμε. Η Ίριδα σαν γυναίκα που είναι έχει αναλάβει τα δύσκολα και εγώ το promotion.
Μια γυναίκα όλα τα μπορεί!
Ναι, έτσι είναι. Αυτό ισχύει παντού.
Συνήθως αποφεύγουμε να μπαίνουμε στα προσωπικά αλλά θα κάνουμε εξαίρεση, μπορείς όμως να μην απαντήσεις. Κώστας και Ίριδα ζευγάρι;
Μουσικό ζευγάρι ναι, αισθηματικό ζευγάρι όχι. Αναρωτιέσαι τώρα αν μπορούν να είναι φίλοι ένας άντρας και μια γυναίκα; Ναι μπορούνε.
Εγώ συμφωνώ αλλά πιστεύω ότι οι περισσότεροι ακροατές μας δεν συμφωνούν.
Να πω κάτι που ισχύει όχι μόνο στην δικιά μας περίπτωση αλλά και για όλον τον κόσμο. Σε περίπτωση που υπήρχε κάτι παραπάνω και τελείωνε, τότε τελείωνε και η «Τρίτη Εποχή». Ενώ έτσι θα παραμείνει.
Να συνοψίσουμε λίγο τα «περί δίσκου» που κυκλοφορεί σε λίγο καιρό. 10 κομμάτια.
Κ10 κομμάτια και 1 αν αποφασίσει η εταιρεία θα είναι και karaoke.
3 από αυτά κυκλοφορούν ήδη!
Ναι και άλλο 1 που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες σε Clubmix, καλοκαιρινό χορευτικό κομμάτι.
Έχει και τέτοιο;
Ναι, το δοκιμάσαμε και είδαμε ότι πέτυχε οπότε θα μπει μέσα στον δίσκο κανονικά και νομίζω ότι θα γίνει επιτυχία, δεν το λέω για να ευλογώ τα γένια μου αλλά είμαι σίγουρος για αυτό.
Βάζετε και ποπ στον δίσκο δηλαδή;
Αυτό το κομμάτι βγαίνει για να παιχτεί σε όποιο summer μαγαζί, Club, παντού. Είναι με ελληνικό στίχο αλλά έχει στοιχειά, τα έχει όλα και για αυτό νομίζω ότι θα περπατήσει πολύ. Δεν λέω τίποτα παραπάνω αλλά πιστεύω ότι με αυτό θα γίνουμε γνωστότεροι από όλα τα άλλα.
Το συγκρότημα «Τρίτη Εποχή» ξεκινάει τώρα, πως το βλέπεις σε βάθος χρόνου σε 10 χρόνια από τώρα;
Θα μείνει. Παίζω μουσική από το 1980, η απόφαση για να κάνουμε δική μας δουλειά και να κυκλοφορήσουμε δίσκο έγινε το 2010. Όλο αυτό το διάστημα δεν είχαμε κάνει τίποτα και όμως μείναμε, είναι δυνατόν να διαλύσει τώρα; Δεν υπάρχει περίπτωση!
Πολλές φορές μπαίνουν συμφέροντα στη μέση, μπαίνουν διάφοροι άλλοι λόγοι.
Δεν υπάρχει περίπτωση.
Πολλά συγκροτήματα ξεκινάνε δεμένα σαν ομάδα και μετά από 2-3 επιτυχίες ψάχνουν τον έναν στην ανατολή και τον άλλο στη δύση. Υπάρχουν αμέτρητα τέτοια παραδείγματα.
Ναι, το γνωρίζω. Αυτό έχει να κάνει με τα μέλη του συγκροτήματος. Εγώ μίλησα με σιγουριά γιατί είμαι σίγουρος για μένανε. Όλοι να φύγουν, που δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση ιδιαίτερα με τα άτομα που έχουμε αυτήν την στιγμή στο συγκρότημα, η «Τρίτη Εποχή» θα υπάρχει. Είναι ότι έχω στη ζωή μου και αυτό που θέλω από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα, να παίζω μουσική. Όσο παίζω μουσική είμαι εντάξει, αν σταματήσω να παίζω μουσική έχω τελειώσει.
Είστε μια καλή παρέα και όπως είπες και εσύ πριν ακόμα κι αν φύγουν όλοι η «Τρίτη Εποχή» θα υπάρχει γιατί είναι μια ιδέα, μια φιλοσοφία ζωής.
Είναι και το μόνο που μπορώ να ορκιστώ αυτό. Σου ξαναλέω ότι είναι αυτό που θέλω να κάνω, είναι όλη μου η ζωή. Όλη μέρα ασχολούμαι με αυτό, από το να παίζω κιθάρα, να είμαι στο studio, να κάνουμε πρόβες, να πηγαίνουμε σε συναυλίες μέχρι το να δούμε τι θα κάνουμε. Όσο για αυτό που είπες ότι δεν μας γνώριζες. Ξεκινήσαμε χωρίς να ξέρουμε κανέναν. Εγώ σαν πιο μεγάλος στην ηλικία από τους άλλους είμαι και ο πιο ρομαντικός. Δεν είχαμε κανέναν να μας βοηθήσει, να μας προωθήσει. Το μόνο που κάναμε ήταν να ρίχνουμε τα κομμάτια μας στο ιντερνέτ, έτσι μας ανακάλυψε και η μάνατζερ έτσι μας εμπιστεύτηκε και για αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
Πάρα πολλά παιδιά κάνουν δουλειά μέσω ιντερνέτ στις μέρες μας, είτε συγκροτήματα είτε μεμονωμένοι καλλιτέχνες. Πιστεύω ότι το ιντερνέτ βοηθάει την μουσική, πολλοί όμως πιστεύουν ότι ναι μεν σε βοηθάει να προωθήσεις το όνομα σου αλλά χάνεις σε οικονομικό όφελος γιατί ο ακροατής το κατεβάζει από το ιντερνέτ το κομμάτι σου και δεν πάει να πάρει το CD.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορεί να λυθεί αυτό το θέμα και οι εταιρείες το γνωρίζουν πολύ καλά. Εμένα με καλέσανε να παίξω στη Δράμα, στη Θεσσαλονίκη, που με μάθανε; Μέσω ιντερνέτ φυσικά, από εκεί είναι πιο εύκολο να σε μάθουν. Σε κάποια άλλη εποχή δεν θα με ήξερε κανένας, από κει σε μαθαίνουν και τους μαθαίνεις. Εγώ, όπως και όλα τα μέλη από το ιντερνέτ έχουμε κάνει φίλους, πραγματικούς φίλους.
Και φανατικούς θαυμαστές.
Είδες λοιπόν; Πραγματικά καλούς φίλους από όλη την Ελλάδα και ας μην έχουμε γνωριστεί. Εγώ έχω τύχει να μιλάω με άνθρωπο που δεν τον έχω δει ποτέ στη ζωή μου αλλά έχουμε αναπτύξει μια τέτοια φιλία και μια τέτοια εμπιστοσύνη που πολλές φορές με έχει βοηθήσει σε κάποιο προβληματισμό που είχα και δεν ξέρω αν θα τον δω και ποτέ τελικά.
Μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση η ομάδα που έχετε και σας υποστηρίζει, η οποία περιλαμβάνει άτομα όλων των ηλικιών. Από κοπελίτσα 16 χρονών μέχρι ένα άτομο που σας ακολουθεί τα τελευταία 2-3 χρόνια και στην ηλικία των 45. Ένα μεγάλο εύρος ηλικιακό!
Έχει να κάνει και με το playlist που έχουμε. Όταν βγαίνουμε στις συναυλίες με ρεπερτόριο 350 κομματιών πιάνουμε όλα τα είδη, παίζουμε τα πάντα οπότε πιάνουμε όλες τις ηλικίες. Παίρνουμε και γνώμες, το κάνουμε και αυτό. Ρωτάμε παιδιά από το γυμνάσιο, μέσα από το ιντερνέτ, τι να παίξουμε. Σου λένε τις γνώμες τους και από κει και πέρα διαλέγουμε, αν έχουμε την δυνατότητα να τα παίξουμε. Με λίγα λόγια προσπαθούμε να τους ικανοποιήσουμε όλους.
Αυτό σημαίνει ότι έχετε πάρα πολύ καλό feedback και πιστεύω ότι για έναν καλλιτέχνη και κυρίως για ένα συγκρότημα αυτό είναι πάρα πολύ καλό. Το να μπορείς να ακούς το κοινό, τον ακροατή, είναι μεγάλο θέμα.
Αλλιώς δεν έχει νόημα. Το να ανέβω εγώ σε μια συναυλία και να παίξω αυτά που θέλω εγώ καλύτερα να πάω να το κάνω στο σαλόνι του σπιτιού μου, θα γίνει όμως και αυτό. Μέσα στο playlist των 40 κομματιών για μια συναυλία, τα 5 από αυτά θα μου αρέσουν και μένα πάρα πολύ. Το θέμα είναι να φτιάχνεις ένα τέτοιο πρόγραμμα που να μπορείς να περάσεις αυτό που αρέσει σε σένα και να το κάνεις να αρέσει και στους άλλους. Πολλές φορές παίζουμε δικά μας κομμάτια που το κοινό από κάτω τα ακούει πρώτη φορά, δεν μπορούμε όμως να παίζουμε μόνο δικά μας, θα αδιαφορήσει ο κόσμος και είναι φυσικό. Αν όμως πριν και μετά έχεις βάλει κάτι πολύ καλό κι αν αυτό που πλασάρεις εσύ είναι καλό τότε σίγουρα θα του μείνει.
Οι ακροατές μας ζητάνε να μας πεις λίγα λόγια για την Ίριδα. Πόσο χρονών είναι;
Είναι μικρή. Το θέμα είναι ότι και την Ίριδα και τα άλλα παιδιά δεν θα μπορούν να μας ανεχτούν σε τέτοιο επίπεδο για πολύ καιρό. Έχουμε ένα ελεύθερο απόγευμα την εβδομάδα (και αν) για να μπορέσουμε να δούμε τους δικούς μας, τους φίλους μας. Δεν υπάρχει καθόλου χρόνος. Ιδιαίτερα το χειμώνα που ήμασταν σε μαγαζί και σταματήσαμε μόνο και μόνο για να ετοιμαστεί το CD, μετά ξανά συναυλίες. Όταν κάνουμε tour συνέχεια, studio, συναυλίες, είναι δύσκολο να μας βλέπουν κι οι δικοί μας.
Κλείνοντας στείλε ένα μήνυμα προς τους ακροατές του ΗΧΟΣ FM.
Να είναι όλοι καλά, να μην φοβούνται τίποτα και κανέναν. Όταν είμαστε όλοι μαζί δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Αυτό είναι το μοναδικό μήνυμα που πρέπει να περνάμε ο ένας στον άλλον αυτήν την εποχή γιατί δυστυχώς είναι πολλά κεφάλια σκυμμένα. Να μην φοβάται κανένας τίποτα, είμαστε όλοι εδώ ο ένας για τον άλλον.
 Βιογραφικό "Τρίτη εποχή"
Το συγκρότημα ΤΡΙΤΗ ΕΠΟΧΗ, ιδρύθηκε τον Οκτώβρη του 2007.
Τα μέλη του, μετά από μια μακρόχρονη πορεία με μπάντες της ποπ, ροκ, και έντεχνης μουσικής σκηνής, συγκεντρώθηκαν και δημιούργησαν την ΤΡΙΤΗ ΕΠΟΧΗ.
Το συγκρότημα ΤΡΙΤΗ ΕΠΟΧΗ εχει μεγαλη εμπειρια από συναυλιες και εκδηλωσεις και κατέχει ένα ρεπερτόριο άνω των διακοσιων διασκευών με ελληνικό και ξένο στίχο, της συγχρονης ποπ, ροκ, και έντεχνης μουσικής σκηνής.
Επίσης, στο ρεπερτόριο του σχήματος συμπεριλαμβάνεται και η προσωπική δουλειά της ΤΡΙΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ, της οποίας, δυο από τα κομμάτια κυκλοφορούν ήδη σε δυο δισκογραφικές συλλογες σε Ελλάδα και Εξωτερικό.
Στη συλλογή ¨Ανευ Όρων¨ κυκλοφορεί πανελλαδικά το κομμάτι ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ και στη συλλογή “ROCK 4LIFE” κυκλοφορεί σε ΗΠΑ, Καναδά αλλά και στο διαδίκτυο το κομμάτι ΜΕΡΕΣ ΠΟΛΛΕΣ. 
Η ΤΡΙΤΗ ΕΠΟΧΗ απαρτίζεται από τους:
ΙΡΙΣ ΙΩΑΝΝΟΥ (ΤΡΑΓΟΥΔΙ)
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΦΟΣ (ΤΡΑΓΟΥΔΙ)
ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΤΑΛΛΟΣ (ΚΙΘΑΡΕΣ)
ΦΩΤΗΣ ΤΣΕΒΑΣ (ΠΙΑΝΟ-ΠΛΗΚΤΡΑ)
ΜΙΛΤΟΣ  ΞΥΠΑΚΗΣ (ΜΠΑΣΟ)
ΝΑΣΟΣ ΠΑΧΟΥΛΑΣ (DRUMS - PERCUSSION)

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου