Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2010

Αφιέρωμα στην Edith Piaf στο Μέγαρο ΜουσικήςΤο αδιαχώρητο αναμένεται να επικρατήσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 30 και 31 Ιανουαρίου, με αφορμή το αφιέρωμα που θα πραγματοποιηθεί στην Edith Piaf, αφού τα εισιτήρια για τις παραστάσεις έγιναν ανάρπαστα μέσα σε λίγες μόλις ημέρες, αναγκάζοντας τους διοργανωτές να προσθέσουν ακόμη μια απογευματινή παράσταση την Κυριακή.

Ο Jean Cocteau είχε δηλώσει: «δεν υπήρξε ποτέ άλλη Piaf ούτε θα ξαναϋπάρξει ποτέ». Μία ολόκληρη γενιά έκανε την Piaf έναν «μύθο», έναν «θρύλο», λέξεις που η σημασιολογική εξέλιξη άλλαξε το αρχικό τους νόημα δημιουργώντας συνώνυμα. Τρεις πρωταγωνιστές έρχονται τώρα να αποτίσουν απλά και με μετριοφροσύνη φόρο τιμής στον «μύθο», στην αθάνατη Piaf. Πώς γεννήθηκαν τα τραγούδια «La vie en rose», «L’hymne à l’amour», «Milord» ή «Non, je ne regrette rien»; Πώς η Edith Gassion έγινε το «Μικρό Σπουργίτι» και στην συνέχεια η «Edith»; Πώς κατανάλωσε την ζωή της δίνοντας παραστάσεις μέχρις εξαντλήσεως, σε πείσμα των γιατρών που της συνιστούσαν επίμονα να ξεκουραστεί; Η πρωτότυπη μορφή της θεατροποιημένης αυτής μουσικής βιογραφίας, πλημμυρισμένης από τα αθάνατα τραγούδια της Piaf, αναπλάθει την ζωή της μ’ έναν τρόπο διασκεδαστικό και συγκινητικό συνάμα.

Έναρξη: 20.30 (Σάββατο)/ 17.00, 20.30 (Κυριακή)
20 Ε (Φοιτητικά), 35 Ε, 45 Ε, 55 Ε, 75 Ε (Διακεκριμένη Ζώνη)


http://www.otenet.gr/portal/portal/entertainment/musicservices/concerts?media-type=html&user=anon&js_panename=concerts&action=portlets.PsmlPortletAction&eventsubmit_doview=2496018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου